Werd jouw huis ook zo warm deze zomer? Dit is dé oplossing!

We beginnen het al vrij normaal te vinden wanneer we op het nieuws horen dat er weer een hitterecord is verbroken. De zomer van 2018 was de warmste zomer sinds 1706 en ook dit jaar steeg het kwik naar ongekende hoogte. Er werden zelfs temperaturen gemeten van meer dan veertig graden.

Als het buiten zo heet is, wil je graag binnen een beetje verkoeling kunnen zoeken. Maar ook daar schortte het hier en daar nogal aan. Zeker in nieuwbouwwoningen wordt het tijdens zo’n tropische periode elke dag een beetje warmer. Deze huizen zijn namelijk dermate goed geïsoleerd, dat de warmte nauwelijks weg kan. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van grote raampartijen, wat zorgt voor een heerlijk ruimtelijk gevoel en veel daglicht in huis, maar dat laatste wil je eigenlijk nèt niet als de zon aan de hemel staat te branden. Hoe houd je het ook in de goed geïsoleerde woningen een beetje aangenaam tijdens hete zomerse dagen?

Preventie is het sleutelwoord. Zorg dat het warme zonlicht niet naar binnen kan. Sluit op warme dagen ’s morgens vroeg de ramen en maak gebruik van zonwering. Binnenzonwering houdt een groot deel van de warmte tegen, maar buitenzonwering is nog effectiever.

We horen je denken: ‘De zomer ligt net achter ons, die zonwering kan nog wel een half jaartje wachten.’ En ja, natuurlijk, dat kan. Maar juist nu heb je de tijd om jezelf rustig te oriënteren op de mogelijkheden. Bovendien heb je tijdens de komende koude winteravonden ook profijt van de isolerende eigenschappen van buitenzonwering, want dan wil je juist die kou buiten en de warmte lekker binnen houden. Of denk eens aan dat laagstaande winterzonnetje dat zo hinderlijk op je beeldscherm kan schijnen. Als je toch bezig bent, overweeg dan gelijk de mogelijkheid om het binnenleven door te trekken naar buiten, want wanneer je kiest voor een terrasoverkapping weer je niet alleen de zon uit je woning, maar kan je ook lekker beschut buiten zitten. Op die manier kan je heel het jaar profiteren van de voordelen van buitenzonwering.

Loop eens binnen bij één van de TMC woonwinkels en laat je adviseren over de mogelijkheden of vraag een gratis interieuradvies.